sâmbătă, 16 februarie 2013

Ce trebuie să știm despre fasole?


Fasolea o găsim în mai multe forme, mărimi și gusturi. Spre bucuria noastră, am descoperit că este o sursă de substanțe nutritive și fibre. Nouă tare ne place și este ușor de gătit și ușor de găsit pe tot parcursul anului, fie că este este proaspătă, uscată, congelată sau conservată. 

Iată câteva lucruri pe care le-am găsit eu despre fasole:

Porția recomandată este de 3 căni de fasole pe săptămână pentru că este considerată un aliment de bază în îmbunătățirea stării de sănătate, având un conținut bogat de substanțe nutritive.

Fasolea conține cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o parte foarte importantă pentru sănătatea noastră, ajutând la îmbunătățirea nivelului colesterolului și la reducerea riscurilor de boli cardiace. De asemenea, fibrele ajută la sănătatea tractului digestiv și pot reduce chiar unele tipuri de cancer. Fasolea contribuie și la menținerea cantității de zahăr sau glucoză, ajutând la reducerea riscului de a dezvolta diabet și la combaterea acestei afecțiuni.

Fasolea conține o mulțime de vitamine și minerale, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu și fier. Calciul si fosforul joacă un rol vital în sănătatea oaselor. Potasiul acționează împreună cu sodiul pentru a menține o tensiune arterială sănătoasă. Acidul folic este o vitamina B, adesea asociată cu sanatatea sarcinii. El este necesar pentru producerea și întreținerea celulor noi. Magneziul susține funcțiile musculare și nervoase, menține sistemul imunitar, se îngrijește de sănătatea oaselor și a tensiunii arterialei. Fierul este o parte importantă a proteinelor de transport de oxigen în sânge și promovează dezvoltarea sănătoasă a celulelor.

Fasolea este o legumă, dar conține proteine valoroase, adesea asociate cu cele din carne. Acest lucru face din ele o alternativă la carne pentru vegetarieni sau pentru cei care vor să limiteze aportul de produse de origine animală. Fasolea este un substitut sănătos și pentru inimă. Ea nu conține colesterol sau grăsimi saturate și are în general o cantitate limitată de grăsimi.

Fasolea este un produs alimentar sănătos și comod. Dacă ai o viață extrem de ocupată, poți opta pentru conservele de fasole, care sunt și ele o alternativă sănătoasă. Totuși, asigură-te că acorzi atenție ingredientelor de pe eticheta nutrițională ca să indentifici ingredientele ascunse sau excesul de sodiu care nu e foarte bun pentru sănătatea ta.


Niciun comentariu: