marți, 10 aprilie 2012

Tort iepuras de Paste

     Cand ma gandesc ca vine Pastele... abia astept!!! Copiii o sa fie incantati... Si ca sa fac bucuria mai mare... de Paste, in general, fac ceva mai deosebit in loc de cozonaci si prajituri. Anul acesta vreau sa fac un tort in forma de iepuras. Am cautat pe net si am gasit doua imagini pe care le voi folosi ca inspiratie. Prima imagine este aceasta:



     Va scriu cum fac eu blatul de tort, am o reteta pe care o stiu de la mami, e foarte simpla, rapida si imi iese intotdeauna perfect: gostos, aromat, pufos... Iata reteta:

     Ingrediente:
  • 6 oua
  • 1 cana zahar 
  • 1 cana faina
  • 5 linguri ulei
  • praf de copt
  • vanilie
Mod de preparare: Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul pana obtinem o compozitie tare. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul. Se toarna galbenusurile in spuma de albusuri si se amesteca usor cu telul sau cu lingura de lemn (Atentie! Nu cu mixerul) ca sa nu se lase. Se adauga faina, praful de copt stins cu lamaie sau otet si vanilia si se amesteca la fel de usor. Se preincalzeste cuptorul la 120 grade C. Se pregateste forma rotunda pentru tort. Se pune hartie de copt si se unge cu ulei sau unt. Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor 1 h.  

     Cand blatul s-a racit se taie in doua sau trei felii, pe orizontala. Un mic truc: Taiati cu ata subtire de cusut si va iesi perfect daca sunteti atente sa nu se deplaseze ata. Voi atasa o imagine pe care am gasit-o pe net in care arata modul de asamblare a tortului, ca sa iasa tortul din imaginea de mai sus. Iat-o:


     Se insiropeaza tortul, insa nu prea tare, de obicei torturile cu forme... mai interesane nu se pot insiropa atat de bine ca si torturile in forma clasica, pentru ca riscam sa avem... alunecare de teren. Umpleti tortul cu ce crema doriti. Se orneaza cu nuca de cocos alba si verde si drajeuri colorate. Urechile se taie din hartie roz, ca in imaginea de mai sus. 
     Abia astept! Sa vedem ce expresie vor avea copiii pe fata cand il vor vedea! Spor la treaba, gospodine dragi! 

oana p.

Niciun comentariu: